Medel som underlättar rekryteringen

Att rekrytera är ofta en lång process som kräver mycket arbete. Och detta är ju tid du inte kan spendera på kärnverksamheten. Och även om du inte att överlåta allt till en rekryteringsfirma, finns det fortfarande saker du kan göra som kan underlätta arbetet.

Satsa på ett gediget förarbete

Tid du spenderar på att ta fram en tydlig kravprofil och skapa en informativ och lockande jobbannons, är tid du också tjänar in senare i rekryteringen. Detta minimerar bland annat risken att du måste gå igenom många irrelevanta CV:n. Du bör också redan nu ha en plan för intervjun och vilka frågor som är viktigast att ställa.

Utnyttja tjänster som finns tillgängliga

Medan det är vanligt att sköta alla delar av rekryteringen in-house, är det inte alltid det bästa valet. Säg att du behöver fylla en riktigt attraktiv tjänst och förväntar dig att få in många sökande. För att spara tid kan du då använda dig av företag som erbjuder tjänsten screening så slipper du eller någon annan på företaget spendera värdefull tid att gå igenom absolut alla.

Komplettera intervjun med tester

Intervjun är en del av varje rekrytering av väldigt goda anledningar. Men allt för få företag använder sig av fler medel än så för att hitta rätt. Att komplettera intervjun med ett eller annat test kan vara väldigt informativ i valet av en ny medarbetare. Detta kan vara allt från ett praktiskt arbetsprov till tester som bedömer förmågan att tänka utanför boxen, eller något helt annat.