Konsten att vara en bra chef

”Att vara sig själv”, är en god devis för chefskap. Den som försöker att konstra till saker och ting hamnar i labyrinter som är svåra att ta sig ur. Betrakta de underlydande som medarbetare och inget annat. Ett arbetsteam skall fungera som ett välspelande fotbollslag där chefen är coachen som peppar, berömmer och skäller. Det gäller bara att bedöma vilket läge som kräver vilken typ av respons. Ett försäljningsteam som kammat hem en stororder är som ett idrottslag som gjort ett avgörande mål.

Glädje skall givetvis vara tillåtet men inte för yvigt. Klubben skall inte läggas ner efter detta, det kommer alltid en morgondag samma gäller företaget Ta med godbitarna i bagaget och smaka lite på dem när det behövs men målsättningen måste hela tiden vara att bli bättre.

Förmodligen har ett chefskap tillkommit på flera olika grunder och ett av dem är alltid självsäkerhet Se till att dela detta fenomen med personalen, hjälp upp deras självkänsla. Den som mår bra presterar bättre En bra chef är pappa, mor, farfar, lärare, kompis, bästa vännen och om det behövs: djävulen själv. Men det sistnämnda skall användas sparsamt, ibland räcker det med att ge ett skymt av ett sådant alternativ.