Inte riktigt som man planerat

Ibland blir det inte riktigt som man planerat då det företag man jobbat åt inte kan behålla det antalet anställda man haft. Det kan vara sviktande försäljningssiffror eller annat som gör att arbetsgivaren är tvungen att säga upp personal. Vissa marknader kan vara mer känslig än andra och man har aldrig några garantier för en anställning.

Har man under flera år arbetat för ett och samma företag så kan det vara svårt att inse det faktum att man blir arbetsmarknaden till förfogande och det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta ett nytt arbete. Några som kan hjälpa till med outplacement och rådgivning vid större uppsägningar är Andersson & Dorsch de har sedan 1991 arbetat med detta och har den erfarenheten som krävs för att kunna hjälpa till att komma vidare efter en uppsägning och hitta en ny karriär.

Alla är vi olika och har olika förutsättningar såväl i arbete som när man står utanför arbetsmarknaden. Vissa klarar bättre av att bli utan anställning medans andra behöver mer hjälp för att komma vidare och få hjälp med coachning av olika slag. Det kan vara allt från att skriva CV till att prestera bäst vid en arbetsintervju. Det gäller att bland annat hitta de jobb som inte alltid syns på marknaden. Fokus ska ligga på att försöka med alla medel att hitta ett arbete så snabbt det bara går. Även om man möter motgångar så måste man försöka tänka positivt.